Waldorfsalade

12/5/1999

 
Waldorfsalade van knolselderij met appel en walnoten is een echte klassieker en het is ook nog eens een gerecht dat iedereen kan maken en dat eigenlijk niet kan mislukken, een aanrader!

Snel | Makkelijk
Salade | Groente | Voorgerecht | Amerikaans | Vegetarisch | Glutenvrij
4 personen | Bereiden: 20 minuten   |  Wachten: 0 minuten
Ingrediënten
1 kleine selderijknol
1 eetlepel citroensap
1 zoetzure appel
60 gram walnoten
1 dl mayonaise
Optioneel: Slablaadjes voor de garnering.
Bereiden
  • Snijd  de selderijknol in dunne reepjes (julienne).
  • Breng water aan de kook, voeg de citroensap toe en leg de selderijknolreepjes een paar seconden in het kokende water (blancheren).
  • Doe de geblancheerde selderijknol reepjes in de schaal waar je de salade in wilt serveren.
  • Snijd de appel in dunne reepjes en voeg ze toe aan de selderijknol.
  • Houd een paar walnoten voor de garnering, breek de rest in grove stukken en voeg die toe aan het selderij-appelmengsel.
  • Voeg mayonaise naar smaak toe en meng alles door elkaar.
  • Garneer de salade met de achterghouden walnoten.

Welke appels?
Ik vind Elstar het lekkerst.
 
Aardappelen
Aardappelrecepten

Favorieten


Basisrecepten aardappelen: koken, bakken, poffen enpureren.
Update: 2 jan 2012


Aardappelen koken
  • Schil de aardappelen met een aardappelschilmesje of een dunschiller en snijd pitten en blauwe plekken weg.
  • Spoel de aardappelen goed schoon met koud water en snijd ze in twee├źn of vieren, de stukken moeten ongeveer even groot worden dan zijn ze tegelijk gaar.
  • Doe de aardappelen in een een ruime pan, vul de pan met water zodat de aardappelen ca. 3 tot 4 cm onder water staan, voeg een halve theelepel zout toe en zet de pan op het vuur.
  • Breng het water aan de kook, zet het vuur lager zodra het water kookt, het water moet rustig verder koken en doe het deksel schuin op de pan.
  • Na 15 tot 20 minuten zijn de aardappelen gaar; controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken, als ze zacht zijn, zijn ze gaar.
  • Giet het kookwater van de aardappelen af, doe ze weer terug in de pan en laat ze nog een paar minuten op een laag pitje wat verder droog stomen, schud ze regelmatig even op en let op dat ze niet verbranden.

C1000 slaagt erin om in 57 seconden goed uit te leggen hoe je aardappelen kookt.

0:57 | C1000 - Aardappelen koken   | 12 aug 2011
Of bekijk de langere video Basics: aardappelen koken waarin Meesterkok Albert Kooy zien  hoe je perfect gekookte aardappelen maakt.:
2:45 | FoodTube.nl  Basics: aardappelen koken | 15 mei 2009

Aardappelen bakken als De Oesterbar

Ralph Woerde laat zien hoe de beroemde aardappelen van restaurant De Oesterbar in Amsterdam gebakken worden.

4:09 | Foodtube | Aardappel-college  | 10 sep 2008

Aardappelen poffen

1:01 | AH-Allerhande 28 nov 2011


Aardappelpuree maken

Pureren - Aardappelpuree maken
0:52 | AH-Allerhande | 10 dec 2010