500 gr mager rundvlees 150 gram roomboter 80 gram zuurkoolspek in blokjes 1 grof gesneden ui 1 el bloem 1 mespuntje tijm 1 takje peterselie 1 laurierblad 1 geperst knoflookteentje 1,5 dl rode wijn 1,5 dl runderbouillon 100 gram champignons Peper, zout | Boeuf bourguignon, ook wel boeuf à la bourguignonne, is van oorsprong een Frans boerengerecht uit de Bourgogne op basis van in rode wijn gestoofd rundvlees met champignons, ui en spekblokjes. Vlees | Frans 4 personen | Bereiden: 60 minuten | Wachten: 180 minuten Voorbereiden
Bereiden
Tip Deze hoeveelheid is voor 4 personen; dat moeten dan echter niet al te grote eters zijn. Beter is om deze hoeveelheid aan te houden voor 3 personen. Kan 2 of 3 dagen van te voren worden gemaakt, dan smaakt het zelfs nog beter dan wanneer het dezelfde dag gemaakt wordt. Langzaam opwarmen. Kan worden ingevroren. |