Filodeeg bakje met paddestoelen
Met kant-en-klaar Filodeeg uit de diepvries kun je decoratieve bakjes maken; lekker met zoete of hartige vulling, in dit recept met Geitekaas met bosui, zalm met prei of tomaat met ricotta. Zie ook Filodeeg bakjes.
  
Voorgerecht | Hapjes | Oven
4 personen | Bereiden: 25 minuten (bakjes)   |  Wachten: 25 minuten
Ingrediënten
  • 4 vellen filodeeg (diepvries) 
  • 25 g boter (gesmolten)
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 12-16 rode druiven, gehalveerd
  • ca. 100 gram feta (verkruimeld)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 200 - 300 gram gemengde paddestoelen (in stukjes)
  • 8 sprietjes bieslook (fijngeknipt) voor de garnering

Benodigdheden
4 ovenschaaltjes  Ø ca. 15 cm, ingevet
Bereiden
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat het filodeeg ontdooien.
  • Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  • Meng de druiven met de paddestoelen.
  • Meng in een aparte kom de feta met de crème fraîche.
  • Splits het ei, klop de dooier los met een vork en voeg een mespunt peper toe.
  • Vouw het filodeeg open en snijd in 3 gelijke stukken. Bestrijk het bovenste stuk dun met boter en leg met de ingevette kant naar beneden in de schaaltjes. Bestrijk de rest van de vellen een voor een met boter.
  • Beleg elk schaaltje met 3 stukken deeg, zodat het hele schaaltje bedekt is. Bestrijk de overhangende randen met boter.
  • Verdeel het paddenstoelenmengsel over de schaaltjes. Schep het kaasmengsel erop.
  • Bak de taartjes in 20-25 min. gaar en goudbruin in de oven.
  • Garneer met bieslook.

1:41 AH - Allerhande | Werken met Filodeeg
 


Comments


Comments are closed.