Forel met kruiden en citroen
Forel op de barbeque
Ingrediënten
4 hele forellen (schoongemaakt)
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse dille
1 eetlepel verse peterselie
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
Forel is heel geschikt voor BBQ of grill, in dit recept met peterselie, dille, tijm en citroen; alleen met citroen/peterselie of  citroen/dille is ook heerlijk.

Snel | Makkelijk
4 personen | Bereiden 10 minuten | Wachten 15 minuten
BBQ | Vis

  • Halveer de citroen en snijd 1 helft in dunne schijfjes.
  • Snijd de peterselie en de dille fijn.
  • Spoel de forel schoon met water en dep hem daarna droog met keukenpapier.
  • Bestrooi beide kanten en de binnenkant met zout en peper.
  • Meng de kruiden en verdeel ze met de sitroenschijfjes over de buikholte van de forellen.
  • Pers de andere helft van de citroen, meng de citroensap met de olijfolie en bestrijk daar de buitenkant van de forellen mee.
  • Dek de forellen af en bewaar ze in de koelkast totdat je ze gaat bereiden.
  • Leg de forellen in ingevette visklemmen en rooster ze op de BBQ boven een matig heet vuur totdat ze gaar zijn (afhankelijk van de dikte ca. 5-7 minuten).

 


Comments


Comments are closed.