Een snel en makkelijk te maken recept voor gebakken aardappelen; veel lekkerder dan de kant-en-klare variant

Makkelijk
4 personen | Bereiden: 20 | Wachten: 20
Aardappelen




Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappelen
100 gram gerookt ontbijtspek (plakjes, in stukjes gesneden of geknipt)
50 gram roomboter
4 sjalotten (gesnipperd)
Bereiden
  • Schil en kook de aardappelen, laat ze kort afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • Doe de boter in een koekepan, bak het spek op een matig vuur todat het knapperig en bruin is en haal het spek dan uit de pan.
  • Gebruik dezelfde pan om de aardappelen te bakken. Keer ze om als ze aan 1 kant bruin zijn, voeg dan de sjalotten toe en bak die mee totdat de aardappelen aan beide kanten bruin zijn.
  • Voeg dan de ontbijtspek weer toe en warm het geheel nog even door.
Tip: Reepjes maken van plakjes ontbijtspek gaat veel makkelijker met een schaar dan met een mes.


 


Comments


Comments are closed.