Pastasaus

01/12/2012

 
Pastasaus met tomaat, wortel, bleekselderij, paprika, ui en knoflook.

Groente | Vegetarisch | Italiaans
4 personen | Bereiden: 35 minuten |  Wachten: 30-45 minuten



Variaties
  • Vervang de bliktomaten door verse Roma tomaten,  ook wel pruimtomaten of pommedori genoemd.
     
  • Schep, vlak voor het opdienen,  geraspte Parmezaanse kaas door de saus.  
Ingrediënten
  • 600 gram Italiaanse pruimtomaten in blokjes (blik)
  • 3 middelgrote wortels, kleingesneden
  • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
  • 2 middelgrote gewone uien, fijngehakt
  • 1 groene paprika, kleingesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Zout (optioneel)
  • 3 eetlepels gewone olijfolie
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie (optioneel)
  • 1 eetlepel witte suiker (ca. 12 gram)
  • 1 handvol verse basilicum, in stukjes gescheurd

Bereiden
  • Fruit de ui, bleekselderij, wortel en paprika ca. 2 minuten in 3 eetlepels gewone olijfolie, af en toe roerend,  op een matig hoog vuur in een pan met een dikke bodem.  (De hoeveelheden wortel, selderij en ui moeten ongeveer gelijk zijn.)
  • Voeg daarna de knoflook en de tomaat toe en, naar smaak,  oregano en eventueel zout.
  • Laat het geheel, af en toe roerend, ca. 30-45 minuten, zonder deksel ,op een laag vuur sudderen tot de saus voldoende ingedikt is en voeg dan de suiker toe.
  • Neem de pan van het vuur en roer de basilicum en de extra virgine olijfolie door de saus. Serveer direct, met bijvoorbeeld spaghettini of spaghetti.      

Update, first published 2-9-1999.
 


Comments


Comments are closed.