Ingrediënten
250 gram Kastanje- of Grotchampignons
2 paddestoelen (Funghi porcini) bouillonblokjes (voor 1 liter water)
1 middelgrote ui of 3 sjalotten (grof gesnipperd)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
45 gram roomboter
1 eetlepel gram bloem
Deze snel en gemakkelijk te maken, halfgebonden, champignonsoep werd  al door mijn moeder en haar moeder gemaakt als ze weinig tijd hadden.

Ik maak 'm nog steeds, ook als ik wel tijd genoeg heb, gewoon omdat ik 'm lekker vind ;)

Soepen | Vegetarisch | Snel | Makkelijk
4 personen | Bereiden: 10 minuten | Wachten: 10 minuten

Bereiden
  • Maak de champignons schoon en snijd de helft in plakjes.
  • Smelt de bouillonblokjes in 1 liter heet water.
  • Verhit de boter op laag vuur in een soeppan (de boter mag niet bruin worden).
  • Fruit de ui in 15 gram boter glazig, de ui mag niet bruin worden.
  • Voeg de hele champignons toe en bak die 5 minuten mee.
  • Voeg de bloem toe, roer die met een garde door de boter en laat de bloem in ca. 3 minuten garen, maar niet bruin worden. Voeg daarbij indien nodig alvast wat van de bouillon toe.
  • Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg daarna al roerend langzaam de rest van de bouillon erbij.
  • Voeg de gesneden champignons toe, breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
  • Doe vlak voor het opdienen de peterselie erbij.

Variaties
Een paar Shiitakes meebakken met de champigons.
Een paar blaadjes lavas meekoken.
Een flinke scheut droge witte wijn toevoegen vlak voor het opdienen.
Een teentje knoflook meefruiten met de ui.
De champignons kunnen vervangen worden door andere paddestoelen.



 


Comments


Comments are closed.