Spaghetti met olijfolie, knoflook en peperoncino is een van mijn favoriete spaghetti gerechten.. Officieel moet het met Parmezaanse kaas, maar ik vind het lekkerder met jonge Goudse kaas of met Grand Padano.

Voorgerecht Eenpansgerecht | Italiaans 
2 personen  |  Bereiden: 10 minuten   |  Wachten: 4 minuten
Ingrediënten
6-8 knoflooktenen
200 gram verse spaghetti
Funghi bouillonblokjes
30 gram platte peterselie
Peperoncino (gemalen)
175 gram geraspte Goudse jonge kaas
Bereiden
  • Breng 2 liter water aan de kook en laat 4 Funghi bouillonblokjes meekoken.
  • Pel de knoflooktenen, prak ze met een vork en verdeel ze over twee diepe borden die groot genoeg zijn voor 100 gram spaghetti met een hele berg kaas.
  • Schenk daar een zeer ruime hoeveelheid olijfolie bij en zet de borden (afgedekt) 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand (750 Watt). Dat mag natuurlijk alleen als je haast hebt, officieel moet je het heel even licht fruiten in olijfolie ;)
  • Knip de peterselie fijn.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af en doe de spaghetti in de borden bij de olie en de knoflook.
  • Doe er een snufje Peperoncino over en de peterselie en de geraspte kaas.
 


Comments


Comments are closed.