Ingrediënten 2 eieren 1 teentje knoflook (fijngesnipperd of geperst) 6 bosuitjes (in dunne ringetjes gesneden) 1 dunne prei (in dunne ringetjes gesneden) 1 pakje diepvries bladerdeeg (10 plakjes) 2 eetlepels verse dille 100 gram fêta, verkruimeld 50 gram verse spinazie
| Bereiden- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius (hetelucht oven)
- Klop de eieren met een garde. Houd een klein beetje van het eimengsel apart voor later.
- Pers de knoflook met een knoflookpers.
- Snijd de prei en de bosui in dunne ringetjes.
- Verkruimel de feta met een vork.
- Knip de dille fijn.
- Snijd de spinazie (niet al te fijn)
- Voeg spinazie knoflook, prei, bosui, feta en dille toe aan ei en roer goed door elkaar.
- Schep op elke plak bladerdeeg 1 eetlepel van het spinaziemengsel en vouw het bladerdeeg diagonaal dicht zodat er een driehoek onstaat.
- Bestrijk de bovenkant met ei.
- Leg de driehoekjes op een bakplaat en bak ze in 20-25 minuten totdat de korst lichtbruin is.
In dit recept wordt bladerdeeg gebruikt. In deze video laat Allerhande zien welke mogelijkheden er met bladerdeeg zijn. 2:21 AH.nl/Allerhande |