Stamppot andijvie

09/02/2002

 
Ingrediënten Stamppot andijvie
  • 750 gram geschilde, kruimige* aardappelen
  • 10 gram boter
  • 250 gram andijvie
  • zout, versgemalen peper
  • 1 dl warme melk
  • Eventueel nootmuskaat
Kruimig = bloemig = afkokend


Stamppot rauwe andijvie

Bereiden
  • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze op de gebruikelijke manier  gaar in een laagje water met wat zout in ca. 20 minuten.
  • Was de andijvie, snijd de struik in smalle reepjes  van ca. 1 cm en laat de andijvie uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met een pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie er in delen door. Breng eventueel  verder op smaak met nootmuskaat.

2 personen

Variaties
  • Snijd ca. 150 gram oude of belegen Goudse kaas in blokjes en roer die door de stamppot.
  • Roer ca. 100 gram uitgebakken spekjes door de stamppot.
  • Andere groenten: Vervang de andijvie door spinazie, postelein, bietenloof, rucola of raapstelen.
 


Comments


Comments are closed.