Waldorfsalade

12/05/1999

 
Waldorfsalade van knolselderij met appel en walnoten is een echte klassieker en het is ook nog eens een gerecht dat iedereen kan maken en dat eigenlijk niet kan mislukken, een aanrader!

Snel | Makkelijk
Salade | Groente | Voorgerecht | Amerikaans | Vegetarisch | Glutenvrij
4 personen | Bereiden: 20 minuten   |  Wachten: 0 minuten
Ingrediënten
1 kleine selderijknol
1 eetlepel citroensap
1 zoetzure appel
60 gram walnoten
1 dl mayonaise
Optioneel: Slablaadjes voor de garnering.
Bereiden
  • Snijd  de selderijknol in dunne reepjes (julienne).
  • Breng water aan de kook, voeg de citroensap toe en leg de selderijknolreepjes een paar seconden in het kokende water (blancheren).
  • Doe de geblancheerde selderijknol reepjes in de schaal waar je de salade in wilt serveren.
  • Snijd de appel in dunne reepjes en voeg ze toe aan de selderijknol.
  • Houd een paar walnoten voor de garnering, breek de rest in grove stukken en voeg die toe aan het selderij-appelmengsel.
  • Voeg mayonaise naar smaak toe en meng alles door elkaar.
  • Garneer de salade met de achterghouden walnoten.

Welke appels?
Ik vind Elstar het lekkerst.
 


Comments


Comments are closed.