Foto
@Ziti Zitoni - Patate arrosto con funghi porcini
Geroosterde aardappelen met paddestoelen, weer een geweldig recept van Ziti Zitoni.   De aardappelen gaan ongekookt samen met de porcini inclusief weekwater en salie in de oven.  Lijkt me makkelijk en snel te maken en ook érg lekker, ik ga het zeker proberen!

4 personen | Bereiden: 15 minuten | Wachten: 30 minuten

 
Foto
@Ziti Zitoni - Tortelloni burro e salvia
Al jaren ben ik van plan om zelf pasta te gaan maken, maar het komt er nooit van.
Dit recept van Ziti Zitoni voor verse tortelloni in een boter-salie sausje lijkt me zo lekker dat het me vast en zeker eindelijk over de streep gaat trekken, ik zet het bovenaan op mijn lijstje met goede voornemens voor 2013!

4 personen | Bereiden 90 minuten

 
Foto
Johannes van Dam - Koken op Bommelstein
Koken op Bommelstein is een must-have voor alle  fans van Marten Toonder, een kookboek waarin culinair expert Johannes van Dam voor elk Bommel-personage een specifiek menu samenstelt.

De Bezige Bij: "Voor markies de Canteclaer is dat een fijnbesnaard veelgangendiner overgoten met mooie Franse wijnen, met professor Sickbock ontwikkelt Van Dam het modieuze moleculaire koken, burgemeester Dickerdack serveert hij gerechten die vooral indruk maken door hun chique uiterlijk en benaming. Zo is Koken op Bommelstein een bijzonder smakelijk én nuttig lees- en kookboek. Want iedereen heeft wel een Kwetal, een Doddeltje of een Dorknoper in zijn vriendenkring." 
Foto
@Ziti Zitoni - Risotto con funghi misti, pancetta e timo
Risotto met paddestoelen is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten, deze variant met pancetta kende ik nog niet, ik ga 'm zeker proberen. Het recept is van Ziti Zitoni: Risotto con funghi misti, pancetta e timo - Risotto met gemengde paddenstoelen, spekjes en tijm.

4 personen | Bereiden: 30 minuten
 
Vitello tonnato
@Ziti Zitoni - Vitello tonnato
Vitello tonnato is een klassiek Italiaans gerecht, gesneden kalfsvlees met een romige, mayonaise-achtige saus die is op smaak gebracht met tonijn. Het wordt gekoeld of op kamertemperatuur geserveerd, in de zomer vaak als hoofdgerecht maar ook wel als voorgerecht bij een uitgebreider diner. In Argentinië heet het Vitel toné en wordt het beschouwd als een traditioneel kerstgerecht. Er zijn talloze recepten voor, ik vind het recept van Ziti Zitoni het beste.

4 personen | Bereiden: 45 minuten

 
Foto
@Ziti Zitoni - Giardiniera
Recept voor ingemaakte groente op de site van Ziti Zitoni, afkomstig uit "Lente in Sicilië' van Manuela Darling-Gansser. Niet moeilijk om te doen en het resultaat blijft tot 2 maanden goed in de koelkast.

4 personen | Bereiden: 60 minuten