Mijn moeder en haar moeder konden heel erg goed koken, maar ook zij smokkelden wel eens door bouillonblokjes te gebruiken in plaats van echte bouillon.

Deze snel en gemakkelijk te maken, halfgebonden, champignonsoep maakten ze vaak als ze weinig tijd hadden. Ik maak 'm nog steeds, ook als ik wel tijd genoeg heb, gewoon omdat ik 'm lekker vind ;)

In 10 minuten heb je een heerlijke soep, de hoeveelheden maken ook niet veel uit, hij is altijd lekker, bijvoorbeeld met stokbrood, maar ik heb 'm ook wel eens in een klein glaasje als amuse geserveerd.

Fruit een middelgrote ui of een paar sjalotten glazig in boter, bak 250 gram champignons of vergelijkbare paddestoelen 5 minuten mee, voeg bloem en 1 liter bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vlak voor het opdienen peterselie toe.
That's all.Lees voor een uitgebreidere beschrijving het volledige recept.

 


Comments


Comments are closed.