Hier klikken om te bewerken.

Garam Masala is een (geroosterd) mengsel van specerijen dat in veel Indiase gerechten zoals Chicken Tikka Masala en Chicken Tandoori wordt gebruikt. De samenstelling verschilt van streek tot streek en kan bestaan uit kruidnagel, kaneel, witte en zwarte peperkorrels, zwarte komijn, steranijs, kaneel, korianderzaad, groene en zwarte kardemom etc.
Het is op veel plaatsen als kant-en-klaar mengsel te koop maar is ook eenvoudig zelf te maken. Hieronder een paar recepten.
Het is op veel plaatsen als kant-en-klaar mengsel te koop maar is ook eenvoudig zelf te maken. Hieronder een paar recepten.
Garam Masala recepten
|
|
|
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en maal ze fijn; sommige koks roosteren ze eerst, anderen vinden dat niet nodig..
Wikipedia recept
In Wikipedia staat een recept voor een zoete variant:
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten, met uitzondering van de onderste vier, samen in een droge koekenpan.
Rooster alles
Wacht tot de geur vrijkomt.
Maal alles uit de pan tot poeder.
Voeg het poeder samen met de overige ingrediënten.
Varianten
Ook kan er nootmuskaat of Kruidnagel worden toegevoegd.
In Wikipedia staat een recept voor een zoete variant:
- 3 laurierbladeren
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel komijn
- 2,5 cm pijpkaneel
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 2 anijssterren
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel Amchoor
- 0,25 theelepel asafoetida
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten, met uitzondering van de onderste vier, samen in een droge koekenpan.
Rooster alles
Wacht tot de geur vrijkomt.
Maal alles uit de pan tot poeder.
Voeg het poeder samen met de overige ingrediënten.
Varianten
Ook kan er nootmuskaat of Kruidnagel worden toegevoegd.