Ro's Food Talks
  • Home
  • Over deze site
  • Food & Things blog
  • KookTips
    • Tips
    • KookWijzer
    • Ingrediënten
    • Alle tips en technieken
  • Recepten
    • Recepten - Startpagina
    • Recepten - Inhoudopgave
    • Recepten - Per rubriek>
      • Aardappelen
      • Groente
      • Hapjes
      • Hartige taarten
      • Lekkere broodjes
      • Pasta
      • Salades
      • Soepen
      • Vis
      • Vlees
      • Voorgerechten
      • Bladeren door recepten
  • Food Films
  • Links

KookWijzer

A

Aardappelen
Aardbei
Ansjovis
Antioxidanten
Antioxidanten is een verzamelnaam voor de vitamines E en C, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoiden uit groente en fruit. Ze helpen tegen...
Appel
  • Braeburn
  • Elstar
  • Jonagold
  • Junami
ASC
ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis. De criteria zijn opgesteld door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking...
Ascorbinezuur
Ascorbinezuur is hetzelfde als vitamine C.
Aspartaam
Aspartaam is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) blijft. Mensen met de erfelijke stofwisselingsziekte phenylketonurie (PKU)...
-

B

Basilicum
Bladerdeeg
Boter klaren – Ghee maken
Bourgogne (wijn)
Braeburn

C

Coeur de Boeuf tomaat

D

Deeg
Dorade

E

Elstar

F

Fileren van vis
Forel

G

Gamba
Garam Masala
Ghee maken - Boter klaren

H

Heek
Haring
Heek
Heilbot
Hollandse garnaal

J

Jonagold
Junami

K

Kabeljauw
Knoflook snijden, hakken en persen
Kokkels
Koolvis
Krab
Kreeft - Europese kreeft
Kruiden hakken

L

Langoustine

M

Makreel
Mosselen
Mul

N

Noorse kreeft

O

Oesters
Oesterzwam
Olijfolie
Oventemperaturen + omrekenen



P

Paddestoelen
  • Akkerpaddestoel
  • Oesterzwam
  • Portabella
Paling
Pangasius
Pasta
Peterselie snijden
Poon
Portabella
Pruimtomaat
= Romatomaat = Pommedore = Plum tomato.

R

Red Snapper
Rivierkreeft
Roodbaars
Roze garnaal



S

Sardine
Schar
Schelvis
Schol
Snijtechnieken
St. Jacobsschelp
 

T

Temperatuur omrekenen
Tijgergarnaal
Tong
Tonijn

  

U

Ui snijden

V

Vis fileren


Z

Zalm
Zeebaars

Foto


@RT 1999-2013

✕